Hammaslääkäriasema Anesdent Oy

Terve hammasydin

Juurihoidot

Hampaassa on ontto ydin, jossa sijaitsee hampaan verisuonitus ja hermosto. Tulehtuneen hampaan ytimeen on päässyt mikrobeja kariespesäkkeestä, lohkeamasta, ientulehduksesta tai joskus suoraan verenkierrosta.

Tulehdus hampaassa hoidetaan  juurihoitotoimenpiteessä, jossa ydin poistetaan paikallispuudutuksessa. Juurikanavat hoidetaan steriiliksi sinne laitettavalla paikallislääkkeellä. Usein käytetään tukena myös antibioottikuuria.

Tulehduksen hoito hampaassa on erittäin tärkeää, koska hoitamaton hammastulehdus voi aiheuttaa tulehduksia myös muualla kehossa; poskionteloissa, kallon pohjassa, sydämessä jne.

Hammastulehdus voi olla myös krooninen, oireeton tasapainotila, josta vastustuskyvyn heikkenemisen vuoksi voi kehittyä pahimmillaan sepsis eli verenmyrkytys.

Myös krooninen tulehdus on siis ehdottomasti hoidettava.

Tämän vuoksi tehdään hammaslääkärin toimesta ajoittain röntgentutkimus, jossa mahdolliset krooniset tulehdukset löydetään.

Tyypillisiä hammastulehduksen oireita ovat usein voimakas vihlonta, kuuma-kylmäsärky, purenta-arkuus, ikenen turvotus, monesti huomaamatta jäävä märkäaukko l. fisteli ikenessä. Myös tummunut hammas voi olla merkki kroonisesta tulehduksesta.

 

Tulehtunut hammasydin

Puhelin: 013-126575

013-125185

Faksi: 013-126575

Sähköposti: anesdent@anesdent.fi

Yhteystietomme:

Niskakatu 18 A 3

80100

Joensuu

Juurihoito