Hammaslääkäri­palvelut jo vuodesta 1986

Palveleva hammas­lääkäriasema Joensuussa

Monipuoliset hammas­hoidot aina puhdistuksista protetiikkaan

Hammaslääkäria­sema Anesdent Oy:ssä sinua palvelevat kokeneet, ammattitaitoiset ja ystävälliset hammaslääkärit. Joensuun keskustassa sijaitsevalle vastaanotollemme pääset helposti niin kävellen kuin autollakin. Palveluihimme kuuluvat:

 • paikkaushoidot
 • juurihoidot
 • iensairauksien hoidot
 • kruunu- ja siltaprotetiikka
 • esteettiset hoidot
 • purenta­fysiologiset hoidot
 • kirurgiset hoidot
 • röntgenpalvelut
 • hammashoito nukutuksessa

Lue lisää palveluistamme ja ota yhteyttä varataksesi ajan!

Hammas­lääkärin palvelut

Pääasiallisin paikkausmateriaali nykyisin on ns. yhdistelmämuovimateriaali, joka on edullinen, esteettinen ja suhteellisen kestävä paikkamateriaali.

Takahammasalueilla, suurissa korjauksissa on suositeltavaa käyttää kestävämpiä ratkaisuja, kuten keraamisia täytteitä tai hampaiden kruunutusta keraamisilla- tai metallokeraamisilla materiaaleilla.

 • Muovitäytteet edullisia
 • Estetiikka hyvä
 • Kestäviä ratkaisuja etuhampaiden ja pienten takahampaiden vaurioiden hoidossa

Hampaassa on ontto ydin, jossa sijaitsee hampaan verisuonitus ja hermosto. Tulehtuneen hampaan ytimeen on päässyt mikrobeja kariespesäkkeestä, lohkeamasta, ientulehduksesta tai joskus suoraan verenkierrosta.

Tulehdus hampaassa hoidetaan juurihoitotoimenpiteessä, jossa ydin poistetaan paikallispuudutuksessa. Juurikanavat hoidetaan steriiliksi sinne laitettavalla paikallislääkkeellä. Usein käytetään tukena myös antibioottikuuria. Tulehduksen hoito hampaassa on erittäin tärkeää, koska hoitamaton hammastulehdus voi aiheuttaa tulehduksia myös muualla kehossa; poskionteloissa, kallon pohjassa, sydämessä jne.

Hammastulehdus voi olla myös krooninen, oireeton tasapainotila, josta vastustuskyvyn heikkenemisen vuoksi voi kehittyä pahimmillaan sepsis eli verenmyrkytys. Myös krooninen tulehdus on siis ehdottomasti hoidettava. Tämän vuoksi tehdään hammaslääkärin toimesta ajoittain röntgentutkimus, jossa mahdolliset krooniset tulehdukset löydetään.

Tyypillisiä hammastulehduksen oireita ovat usein voimakas vihlonta, kuuma-kylmäsärky, purenta-arkuus, ikenen turvotus, monesti huomaamatta jäävä märkäaukko l. fisteli ikenessä. Myös tummunut hammas voi olla merkki kroonisesta tulehduksesta.

Ientulehdus ja parodontiitti eli hampaan tukikudostulehdus on sangen yleinen krooninen tulehdus, joka johtuu puutteellisesta suuhygieniasta ja hampaiden pinnalle kertyvästä hammaskivestä. Ensimmäinen oire ientulehduksesta on verenvuoto ikenistä. Krooninen, pitkään kestänyt ientulehdus johtaa hoitamattomana parodontiittiin eli hampaiden löystymiseen ja irtoamiseen.

Ientulehdusta hoidetaan suuhygienistin tekemällä hampaiden pintojen puhdistuksella. Yhtä tärkeä on kotihoidon opetus ja oikeiden puhdistusvälineiden valinta. Toisinaan joudutaan turvautumaan tukikudoksen kirurgiseen hoitoon.

Tulehduksen rauhoituttua pyritään uusintatulehdukset eliminoimaan yksilöllisillä puhdistuskäynneillä.

 • Riittävän usein tehty hammaskiven puhdistus hammashuoltajan tai hammaslääkärin toimesta vähentää merkittävästi riskiä menettää hampaita parodontiitin vuoksi.
 • Tukikudoksen hyvä kunto vaikuttaa voimakkaasti myös yleisterveyteen.

Silloilla ja kruunuilla tarkoitetaan hampaan kruunuosan korjaamista ns. keraamisilla tai metallokeraamisilla kruunuilla. Siltaproteesi korvaa hammasrivistä puuttuvia hampaita. Siltaproteesissa käytetään omia hampaita pilareina siltarakenteessa. Runkometallina käytetään kultalejeerinkiä, titaanimetallia tai nykyisin myös zirkoniametallia.

 • Esteettisesti ja kestävyydeltaan erittäin hyvä ratkaisu

Keraamiset laminaatit

Etuhampaiden esteettiset korjaukset voidaan tehdä yhdistelmämuovimateriaaleilla. Kestävämmän ja esteettisesti paremman ratkaisun tuovat kuitenkin keraamiset laminaatit tai etuhampaiden kruunutus keraamisilla kruunuilla. Laminaatin kustannus on 400–500 € hammasta kohden, riippuen käytetyn laminaatin materiaalista. Ajallisesti laminaattien valmistus kestää reilun viikon ja toteutuu 2-3 käyntikerralla.

Hampaiden valkaisu

Hampaita voidaan valkaista kemiallisesti. Hampaille valmistetaan ns. valkaisulusikat, jotka rajaavat käytetyn karbamidiperoksidin vaikutuksen halutuille hammasalueelle. Valkaisugeeliä voidaan käyttää myös kotioloissa. Menetelmällä on saatu aikaan varsin hyviä tuloksia.

Jos hampaasi kuluvat tai lohkeilevat epätavallisen voimakkaasti, saattaa kyseessä olla tarve purennan hoitoon. Purentavaivoihin kuuluu myös hampaiden ajoittainen kipeytyminen purennassa, korvakiputyyppiset vaivat, johon ei löydy korvatulehdusta, päänsäryt, nielemisvaivat, leukanivelten naksuminen ja jopa lukkiutumistaipumus.

Purennan hoitoon kuluu hammaslääkärin tekemä huolellinen purennan tarkastus ja mahdollisen vaivan diagnosointi. Hoitokeinoina ovat usein purentakiskot, purennan tasapainotukset ja purennan rekonstruktiot proteettisin keinoin.

Puhkeamattoman tai osittain puhkeamattoman hampaan poisto tehdään kirurgisesti.

Resektiossa poistetaan tulehtuneen hampaan juurenkärki ja puhdistetaan tulehtunut luukudos kärjen alueelta.

Pehmytkudoskirurgialla poistetaan limakalvon liikakasvua tai tulehtunutta ienkudosta

Usein kirurgiseen hoitoon liitetään tukihoitona antibioottikuuri ja sopiva särkylääkitys. Kirurgisen hoidon jälkeen leikkausalueella on kipua, turvotusta ja joskus myös mustelmaa noin viikon verran.

Menetetyt hampaat voidaan korvata keinojuuri- eli implanttikantoisella protetiikalla. Operaatio on joko yksivaiheinen, jolloin asiakkaalla on hampaat jo kuuden viikon kuluttua. Useimmiten odotetaan fikstuuroiden luutumista 4-6kk ennen päällyskonstruktion asentamista.

 • Implantit mahdollistavat purennan täyden palautuksen
 • Implanttihampaat tuntuvat omilta
 • Ei ylimääräisiä kiinnikkeitä, levyjä tai muita irtoproteesien rakenteita
 • Makuaistimus ei häiriinny
 • Puhe normaalia
 • Esteettisesti ylivoimainen ratkaisu

Hammashoidon peruspilareihin kuuluu hampaiden hyvä hygienia.

Suuhygienisti on laillistettu ammattikorkeakoulututkinnon suorittanut suun terveydenhuollon ammattilainen. Hygienistimme on erikoistunut kotihoidon ohjaukseen, oikeiden menetelmien ja välineiden neuvontaan. Hän tekee hoitojakson aikana hammaskiven poiston ja hampaiden fluorauksen. Suuhygienisti kutsuu niin sovittaessa potilaat uusintapuhdistukseen ja kotihoidon kertaukseen.

Suuhygienisti tekee myös hampaiden kemiallisen valkaisun.

Hän myös ohjaa ongelmatapauksissa potilaan jatkohoitoon hammaslääkärille.

Vuositarkastuksen yhteydessä otetaan hammasrötgenkuvat l. ns. Bite Wing kuvaukset pääsääntöisesti yhden tai kahden vuoden välein ja isompi panoraamaröntgen kerran viidessä vuodessa. Röntgentutkimuksella löydetään krooniset tulehdukset, mahdolliset infektiofokukset, puhkeamattomat hampaat, kasvaimet jne.

Jos kynnys hammashoitoon on liian korkea, voidaan hoito suorittaa yleisanestesiassa.

Hoitotiimi, johon kuuluu anestesialääkäri, hammaslääkäri, anestesiahoitaja ja hammashoitaja, huolehtivat potilaan nukutuksessa tapahtuvasta hammashoidosta.

Hammaslääkäri tekee tarkastuksen ja hoitosuunnitelman. Kustannusarvio lasketaan näiden perusteella. Hoito suoritetaan sovitusti ja nukutushoidossa hoidon maksut on suoritettava etukäteen ennen hoitoon saapumista.

Anestesiassa hoidamme ainoastaan aikuisiässä olevia potilaita. Terveydentilassa sallitaan tavallisimmat yleissairaudet. Nukutuslääkäri tekee nukutuspäätöksen jokaisen potilaan osalta.